Hop til hovedindhold

Forside

Forside » Til forældre » Inspiration til læsestunder i familien »

Børneavisen

Børneavisen logo

Børneavisen er til udlån på en række af landets biblioteker. Spørg på dit lokale bibliotek, om de har Børneavisen til udlån, eller om du har mulighed for at læse den på biblioteket. 

Børneavisen er nyheder og underholdning til børn i alderen 9-12 år. Avisen udkommer på print (24 sider) hver tirsdag - året rundt med undtagelse af fire uger i juli og to uger over jul og nytår. Den allerførste avis kom på gaden den 11. september 2018, og i dag læser tusindvis af børn fra hele landet med.

Nyhedsstrømmen dækkes, så den giver mening for børn og hjælper dem med at forstå den verden, de lever i. Målet er at forberede børnene på samfundsdebatten ved at skrive om både det sjove og underholdende, men også de mere seriøse og alvorlige emner, der kan være svære at tale om.

Børneavisen tager børnene i hånden i en tid, hvor samfundsoplysning i stigende grad foregår via sociale medier. Hvor fake news florerer, og hvor børnene præsenteres for meget information, som kan være vanskeligt at sortere i. Kort sagt er missionen at give børn adgang til et troværdigt nyhedsmedie, der fortæller historier i børnehøjde.

Børneavisen er et selvstændigt medie udgivet af JP/Politikens Hus. Læs mere om Børneavisen.

Se én af de nyeste udgaver af Børneavisen.

Pige læser i Børneavisen

Vidste du, at der også findes et tilbud til børn i alderen 0-6 år?

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlige læsefærdigheder.

Besøg Sprogsporet