Hop til hovedindhold

Forside

Forside » Til forældre » Inspiration til læsestunder i familien »

Hvad er Faktalink?

Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner. Der er ca. 600 artikler og temaer, og der kommer flere til! Tjek Faktalink, når dit barn fx skal lave en præsentation af et bestemt emne. Det kan være i dansk, engelsk, historie, samfundsfag, religion eller måske i billedkunst? Alle artikler indeholder henvisninger og links til relevante kilder, som du kan bruge til at arbejde dig endnu dybere ned i emnet. Log ind med dit bilbiotekslogin.

Gå til Faktalink.dk

Hvad er Faktalink light?

Går din barn i 3.-6. klasse? Ser du DR Ultra, og kender du Børneavisen? Så er Faktalink light måske lige noget for dig! Her finder du nemlig en samling artikler, som kan stille din nysgerrighed og gøre dig klogere på verden omkring dig. Artiklerne på Faktalink light er kortere og lettere end de almindelige artikler, du finder på Faktalink. 

Gå til Faktalink light

Introfilm til Faktalink

Introfilmen til Faktalink giver dig på 1 minut og 26 sekunder en præsentation af nogle af de centrale temaer, du kan finde på faktalink.dk. Se med her!

Lyt dig frem!

Du kan få læst artikler op på faktalink. Du vælger selv, om du vil have læst hvert kapitel op, om du vil hoppe i teksten og måske vil have markeret teksten, mens den læses op. For at få artiklerne læst højt skal du bruge ReadSpeaker. Find en vejledning her: 

Vejledning til ReadSpeaker

Få Faktalinks nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Vidste du, at der også findes et tilbud til børn i alderen 0-6 år?

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlige læsefærdigheder.

Besøg Sprogsporet