Hop til hovedindhold

Forside

Forside » Til forældre » Inspiration til læsestunder i familien »

Hvad er Forfatterweb?

Forfatterweb er et online forfatterleksikon, der indeholder portrætter af danske og udenlandske forfattere, og omfatter både klassiske og debuterende forfattere. Der er ca. 1100 portrætter og temaer, og der kommer løbende flere til! Forfatterweb indeholder et bredt udvalg af forfattere inden for alle genrer, heraf en del børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. Portrætterne er bygget op efter en fast struktur, som indeholder stof om forfatterens liv og værker samt en omfattende linksamling og en fyldig bibliografi med direkte link til bibliotek.dk, hvorfra man kan bestille bøger. Brug Forfatterweb som inspiration til litteratur, eller i forbindelse med opgaveskrivning i dansk. Log ind med dit bibliotekslogin og få adgang til de fulde portrætter.

Gå til Forfatterweb.dk

Brug Forfatterweb til opgaver

Skal du skrive opgave om det moderne gennembrud? Eller søger du information om folkeviser? Så er Forfatterweb et godt sted at begynde. Forfatterweb skaber overblik over perioder og genrer og sætter forfatterne ind i en litteraturhistorisk sammenhæng. Du kan også bruge Forfatterwebs temaer som inspiration til at inddrage litteraturen i mere tværfaglige opgaver.

Gå til Forfatterweb for børn og unge

Introfilm til Forfatterweb

Introfilmen til Forfatterweb giver dig på 1 minut og 40 sekunder en præsentation af nogle af de centrale forfattere og temaer, du kan finde på forfatterweb.dk. Se med her!

Lyt dig frem!

Du kan få læst artikler op på Forfatterweb. Du vælger selv, om du vil have læst hvert kapitel op, om du vil hoppe i teksten og måske vil have markeret teksten, mens den læses op. For at få artiklerne læst højt skal du bruge ReadSpeaker. Find en vejledning her: 

Vejledning til ReadSpeaker

Få Forfatterwebs nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Vidste du, at der også findes et tilbud til børn i alderen 0-6 år?

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlige læsefærdigheder.

Besøg Sprogsporet