Hop til hovedindhold

Forside

Forside »

Orlaprisen 2022

Orlaprisen er børnenes helt egen litteraturpris!

Det betyder, at det er børnene, der bestemmer, hvem prisen gives til. Først nominerer en børnejury 25 bøger i 5 forskellige kategorier, og så stemmer alle børn på deres favoritter! Det er kun danske forfattere, der kan vinde. 

Orlaprisen er ikke en ny opfindelse – den blev nemlig uddelt første gang i 2005. Tidligere har det været DR, der havde prisen, men i 2021 overtog Albus Festivalen Orlaprisen sammen med eReolen Go. 

Biblioteker

Baggrund for konceptet

Hvorfor hedder det Orlaprisen?

Orlaprisen er faktisk opkaldt efter bøllen Orla Frøsnapper, der er hovedpersonen i Ole Lund Kirkegaards bog af samme navn.

Hvad er Orlaprisen?

Orlaprisen er en national børnelitteraturpris støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Orlaprisen uddeles af eReolen Go og Aarhus Bibliotekerne.

Orlaprisen, cover

Kom i gang med konceptet

Orlaprisen 2022

Dette års Orlapriser uddeles til Albus-festival på Dokk1 i Aarhus torsdag d. 17. november. Inden da er der en lang række tiltag, der skal sikre, at så mange børn som muligt læser, vurderer og stemmer på deres yndlingsbøger.

I alt skal der nomineres 25 nye, danske børnebøger inden for 5 forskellige kategorier, og derefter skal der kåres 5 vindere – og det er selvfølgelig børn, der skal stå for både udvælgelse og kåring. Det vil foregå på en både kvalificeret og demokratisk måde, hvor flest muligt børn involveres.

Som bibliotek er den vigtigste opgave at synliggøre Orlaprisen og sikre at så mange børn som muligt bliver involveret i processen.

Læs mere om Orlaprisen og find grafikken på eReolen Go - Orlaprisen

Orlafigur

Hvem står bag konceptet?

Kontaktpersonen på Orlaprisen er Mette Rabæk Poulsen fra Aarhus Bibliotekerne, som kan kontaktes på mail: merp@aarhus.dk eller telefonnr. 4185 4186.

Materialer og grafik

Vindere 2021

Vinderne 2021 (PNG)

Logo 2021

Orlakrans i guld (PNG)

Fritlagte figurer

Orlafigur 1 (PNG)

Orlafigur 2 (PNG)

Orlafigur 3 (PNG)

Orlafigur 4 (PNG)

Find de nyeste PR-materialer til print og skærme på eReolen Go - grafik til biblioteker

Fagprofessionelle

Forældre

Vidste du, at der også findes et tilbud til børn i alderen 0-6 år?

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlige læsefærdigheder.

Besøg Sprogsporet