Menu

BOGglad

BOGglad er et initiativ, som skal være med til at forny bogsamlinger i dagtilbud, SFO’er og fritidsklubber og samtidig inspirere til at aktivere litteraturen i børnenes hverdag.

Aldersgruppe:
0-3. klasse, 4-6. klasse

Deltagere:
Børn i SFO'er og fritidsklubber

Varighed:
45 min.

Sådan gør I

Her finder I et inspirationsmateriale fra BOGglad, som kan sætte gang i sjove aktiviteter omkring bøgerne. I kan bruge BOGglad-plakaten til at komme i gang med aktiviteter, og I kan fortsætte med inspirationsarket, som giver anledning til mere planlagte aktiviteter.

BOGglad er målrettet børn i alderen 0-12 år og deres pædagoger. Her på læsesporet.dk finder du materialer målrettet børn i alderen 6-12 år.

sprogsporet.dk/bogglad finder du materialet målrettet de mindre børn.

Det skal I bruge

Plakat 6 - 9 år
A0 plakat til print
Download PDF
Plakat 9 - 12 år
A0 plakat til print
Download PDF
Inspirationsark 6 - 9 år
Leg og aktiviteter med litteratur
Download PDF
Inspirationsark 9 - 12 år
Leg og aktiviteter med litteratur
Download PDF
Karakterliste 6 - 9 år
Se hvilke litterære figurer I kan finde på plakaten
Download PDF
Karakterliste 9 - 12 år
Se hvilke litterære figurer I kan finde på plakaten
Download PDF
Klistermærker
Klistermærker til tryk
Download PDF
Trykfiler
Vil du printe plakater eller klistermærker, så benyt disse trykfiler.
Download ZIP

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der står bag BOGglad. Læs videre på slks.dk, hvis du vil vide mere om det politiske initiativ, som ligger bag BOGglad.

Andre læselege I også kan prøve

Arrangement, Leg med litteratur Smag på bøger som var det en treretters menu!: Book tasting handler om at give børnene smag for bøger. Hvad gør en bog spændende, og kan man dømme en bog på dens omslag? Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Deltagere: Børn og unge Varighed: 1 time Leg med litteratur Tag på GPS-løb med Pippi eller prøv Dødsgardistruten: Litterære skattejagter med Woop App. Klar til brug. Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Deltagere: Grupper af børn og familier Varighed: 1 time Leg med litteratur Nye, lækre bøger direkte ind i klasselokalet: BIBHITS! Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Deltagere: Skoleklasser Varighed: En måned