Menu

BOGglad

BOGglad er et initiativ, som skal være med til at forny bogsamlinger i dagtilbud, SFO’er og fritidsklubber og samtidig inspirere til at aktivere litteraturen i børnenes hverdag.

Aldersgruppe:
1-3. klasse, 4-6. klasse

Deltagere:
Børn i SFO'er og fritidsklubber

Varighed:
45 min.

Sådan gør I

Her finder I et inspirationsmateriale fra BOGglad, som kan sætte gang i sjove aktiviteter omkring bøgerne. I kan bruge BOGglad-plakaten til at komme i gang med aktiviteter, og I kan fortsætte med inspirationsarket, som giver anledning til mere planlagte aktiviteter.

BOGglad er målrettet børn i alderen 0-12 år og deres pædagoger. Her på læsesporet.dk finder du materialer målrettet børn i alderen 6-12 år.

sprogsporet.dk/bogglad finder du materialet målrettet de mindre børn.

Det skal I bruge

Plakat 6 - 9 år
A0 plakat til print
Download PDF
Plakat 9 - 12 år
A0 plakat til print
Download PDF
Inspirationsark 6 - 9 år
Leg og aktiviteter med litteratur
Download PDF
Inspirationsark 9 - 12 år
Leg og aktiviteter med litteratur
Download PDF
Karakterliste 6 - 9 år
Se hvilke litterære figurer I kan finde på plakaten
Download PDF
Karakterliste 9 - 12 år
Se hvilke litterære figurer I kan finde på plakaten
Download PDF
Klistermærker
Klistermærker til tryk
Download PDF

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der står bag BOGglad. Læs videre på slks.dk, hvis du vil vide mere om det politiske initiativ, som ligger bag BOGglad.

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur Læser dit barn kun, fordi de voksne siger, man skal?: Tag Læsesejhedstesten og find ud af hvor læseseje I er. Alder: 4-6. klasse Deltagere: Et eller flere børn Varighed: 15 min. Arrangement, Leg med litteratur Bingospil, der byder på spørgsmål om bøger og kendte børnebogsfigurer: Sæt en omgang Bogbingo på programmet. Alder: 1-3. klasse Deltagere: Børnefamilier og skoleklasser Varighed: 30 min. Leg med litteratur Kreativ leg med Sallys far, Nomerne og bette bøv!: Læs højt for dit barn og find sammen på kreative løsninger med udgangspunkt i historien. Alder: 1-3. klasse Deltagere: Børnefamilier Varighed: 1½ time