Menu

Privatlivspolitik

I forbindelse med din brug af laesesporet.dk, skal vi jf. Databeskyttelsesforordningen informere dig om en række detaljer i vores håndtering af dine oplysninger og oplyse dig om dine rettigheder i den forbindelse.

Vores behandling af personoplysninger er lovhjemlet i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e) om behandling, der er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse.

Når du besøger laesesporet.dk, indsamler vi oplysninger om din IP-adresse, samt hvilke sider og funktioner på hjemmesiden du benytter. Disse oplysninger behandles og lagres ved Herning Kommune på ubestemt aht. sikkerhed og fejlfinding, samt i anonymiseret form for at kunne føre statistik over brugen af hjemmesiden.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet på laesesporet.dk, indsamler vi oplysning om din emailadresse. Denne oplysning behandles og lagres hos Mailchimp indtil du afmeldes nyhedsbrevet.

Du har ret til at anmode om indsigt i de oplysninger, vi har om dig samt berigtigelse, begrænsning eller sletning af disse oplysninger.

Den dataansvarlige er Herning Bibliotekerne, som kan kontaktes på telefon 96288800 eller biblioteket@herning.dk.

Vi har også en databeskyttelsesrådgiver (Data Protection Officer), som holder øje med, om vi håndterer persondata lovligt og sikkert. Hvis du har mistanke om, at vi har lækket personoplysninger eller på anden måde krænket fortroligheden i håndteringen af dine eller andre personers oplysninger, kan du kontakte databeskyttelsesrådgiveren eller Datatilsynet.

Data Protection Officer
Herning Kommune
Telefon 93594558
dpo@herning.dk