Menu

Læs for din hamster eller under dynen: Læsedysten

Med et print af Læsedysten, en blyant ved hånden og et lille udvalg af bøger, kan læsning på en enkel, legende og sjov måde let integreres i hverdagen. Læsedysten består af en række udfordringer, der alle sparker til læselysten på hver deres måde.  

Aldersgruppe:
0-3. klasse

Deltagere:
Børnefamilier

Varighed:
En uge

Sådan gør I

Det er nemt at gå i gang med Læsedysten, og det kræver ikke det store af jer. I skal blot printe en Læsedyst ud eller downloade den til jeres pc.

Det er en god idé at hænge Læsedysten op på køleskabet eller på en opslagstavle i børnehøjde, så jeres barn selv kan læse udfordringerne og krydse dem af, når de er klaret.

Vælg selv om I vil gå i gang med "den store Læsedyst", som I kan bruge en måned eller en sommerferie på eller om I vil starte ud med "den lille Læsedyst", der er god til at kaste sig over i en efterårsferie eller en anden uge i løbet af året. I kan også vælge at lave jeres helt egne læseudfordringer i familien og klare dem sammen eller udfordre hinanden.

Når Læsedysten er overstået er det oplagt med en lille præmie. Om det skal være være bland-selv-slik, en tur i svømmehallen, en tur på biblioteket eller retten til at bestemme fx lørdagens menu, er helt op til jer.

Det skal I bruge

Den lille læsedyst - for familier
16 udfordringer
Download PDF
Den store læsedyst - for familier
30 udfordringer
Download PDF
Vores egen læsedyst - for familier
10 udfordringer - lav jeres egne
Download PDF

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur BOGglad: Gør børn i SFO’er og fritidsklubber glade for bøger. Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Børn i SFO'er og fritidsklubber Varighed: 45 min. Leg med litteratur Sprogfitness derhjemme: Sprog er noget, vi leger! Sprogfitness er sjove og lærerige sproglege, som styrker børns glæde ved sprog, læsning og læring samtidig med, at børnene får bevæget sig. Alder: 0-3. klasse Deltagere: Børn og deres voksne Varighed: 45 min. Arrangement Litterære temadage: Alfons Åberg og Harry Potter: Inviter børnefamilierne til en hel dag i Alfons Åbergs eller Harry Potters tegn! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Børnefamilier Varighed: 1 dag