Menu

Quiz om Disney, Percy Jackson eller Harry Potter

Bliv udfordret på jeres viden om bøger, film og genre med de fedeste Kahoots.

Aldersgruppe:
4-6. klasse, 7-9. klasse

Deltagere:
Børn og voksne

Varighed:
30 min.

Sådan gør I

For at komme i gang skal du som spilmester bruge en computer til at køre Kahooten fra. Derudover skal hver deltager have en mobiltelefon eller tablet med internetadgang. Via computeren åbner du den valgte Kahoot, opretter dig som bruger, og så er det ellers bare at trykke "play".

Vælg nu "Player vs. Player". Du kommer ind på en side med en såkaldt "game PIN" bestående af en række tal. På deres egne devices skal deltagerne gå til hjemmesiden www.kahoot.it. Når alle deltagere kommer frem på din skærm, er I klar til at begynde Kahooten!

Smart Parat Svar er en landsdækkende konkurrence, hvor 6. klasser dyster i skøn- og faglitteratur, paratviden og meget mere, men Smart Parat Svar-quizzerne er også helt oplagte som en hyggelig familieaktivitet! Der er lavet i alt 13 fede Kahoots med spørgsmål fra de foregående års Smart Parat Svar. Vi har her udvalgt fire gode Kahoots med udgangspunkt i bogserier og fantastiske universer.

Du kan finde alle 13 Kahoots på Smart Parat Svars hjemmeside.

Det skal I bruge

Percy jackson og de gamle grækere
Kahoot -12 spørgsmål
Åbn webside
Mytologi og fantasy
Kahoot - 11 spørgsmål
Åbn webside
Harry Potter
Kahoot - 12 spørgsmål
Åbn webside
Disney og Pixar
Kahoot - 12 spørgsmål
Åbn webside

Smart Parat Svar-quizzen er et samarbejde med alle landets børnebiblioteker. Smart Parat Svars vision er at motivere børn til at læse og skaffe sig viden i dysten om at blive Danmarks klogeste 6. klasse.

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur Skriv titlen på din yndlingsbog med lukkede øjne: Med Læsespillet kan du udfordre familien med sjove bogudfordringer. Alder: 4-6. klasse Deltagere: Fra 2 - 6 spillere Varighed: 30 min. Arrangement Litterære temadage: Alfons Åberg og Harry Potter: Inviter børnefamilierne til en hel dag i Alfons Åbergs eller Harry Potters tegn! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Børnefamilier Varighed: 1 dag Arrangement, Leg med litteratur Hold booktalk online og nå ud til flere: Idéer til aktive online booktalks, som involverer både emojis, effekter og du-er-selv-hovedpersonen-bøger og quiz! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Skoleklasser Varighed: 45 min.