Menu

Tekstarkivet

Tekster Emner Del tekst Din liste

Nødvendigheden af at være nogens barn

Forfatter
Jeftanovic, Andrea

Samling/udgave
Du må ikke tage imod slik fra fremmede

Type
Novelle

Kompleksitet
Middel

Sidetal
11

Beskrivelse
Novelle om en dreng, der vokser op i tiden under Pinochets militærdiktatur i Chile. Forældrene er politisk engagerede i modstandskampen, og drengens behov bliver fuldstændigt overset.

Ideer til performative greb/ramme/iscenesættelse
Jeg startede med at fortælle, at det er en chilensk forfatter og ridsede kort op, hvornår og under hvilke omstændigheder novellen foregår.
Da der var nævnt cubansk revolutionsmusik og musikeren Silvio Rodriguez, startede vi med at høre et stykke musik af ham.

Initialer
nlyb

Erfaring med teksten (1)
Der var meget at tale om. Der blev talt om, hvad folk huskede, der skete i Chile og om nødvendigheden af at kæmpe, men også om at det måtte være svært at kombinere med omsorg for et barn. Samtidigt blev der talt om barnets ensomhed i novellen. Uden sammenligning i øvrigt blev der draget paralleler til børn på Christiania og til de nyligt udkomne bøger af døtrene til Troels Kløvedal og Ebbe Kløvedal Reich.
Desuden blev der talt om erfaring med at være "søn af" og ikke have en selvstændig identitet.
Folk syntes, at det var en interessant og anderledes, men også "tung" tekst.


Eks: Let og skøn at læse op, masser at tale om. Samtalen kredsede især om barnets univers og overgangen til voksen. Vi talte også om at blive ældre og at miste. Jeg holdt fire pauser undervejs ved tekstens afsnit.


Med støtte fra Slots- og kulturstyrelsen samt Trygfonden