Menu

Ugens ord fra Sprogkalenderen

Ugens ord stammer fra Sprogkalenderen, som oprindeligt er udarbejdet af medarbejdere ved Børnekulissen i Aarhus Kommune. Sprogkalenderen findes ikke længere som selvstændigt site, men Sprogsporet fører konceptet videre. Ugens Ord er en god anledning til at tale om forskellige ordklasser og emner med børn. Hent her oversigten over Ugens Ord fra Sprogkalenderen og hav fx en plads i jeres dagtilbud eller bibliotek, hvor man møder ordet.

Aldersgruppe:
0-3 år, 3-6 år

Deltagere:
Børn i dagtilbud, gæster i børnebiblioteket

Varighed:
15 min.

Sådan gør I

Hver uge kommer et nyt ord og billede frem på forældresiden her på sprogsporet.dk. Ugens Ord fra Sprogkalenderen kan understøttes af bibliotek og dagtilbud ved at tage ordet op til samling eller lignende. Man kan også gøre det synligt ved en indgang eller opslagstavle, hvor det kan give anledning til samtaler mellem børn og voksne - enten som ordkort, billede eller konkret genstand.

Det skal I bruge

Oversigt

Oversigt over alle ord i Sprogkalenderen uge for uge
Download PDF

Måske er du også interesseret i...

Viden om Bæredygtighed - kom i mål sammen: Særligt i uge 17 arbejder bibliotekerne med verdensmålene, men året rundt er der masser af muligheder for at biblioteker og dagtilbud kan samarbejde omkring bæredygtighed i børnehøjde Alder: 0-3 år, 3-6 år Deltagere: Børn i dagtilbud Viden om Sprogsporet er indstillet til Astrid Lindgren Memorial Award 2024: Det er et flot signal om betydningen af litteraturformidling også for de alleryngste børn, at Bibliotekernes Sprogspor for de 0 til 6-årige igen er indstillet til børnelitteraturens svar på en Oscar. Alder: 0-3 år, 3-6 år Leg med sprog, Viden om Sang og musik: Film og andre materialer der kan få jer i gang med at synge og bruge musik sammen Alder: 0-3 år, 3-6 år Deltagere: Alle Varighed: 30 min.