Menu

Ugens ord fra Sprogkalenderen

Ugens ord stammer fra Sprogkalenderen, som oprindeligt er udarbejdet af medarbejdere ved Børnekulissen i Aarhus Kommune. Sprogkalenderen findes ikke længere som selvstændigt site, men Sprogsporet fører konceptet videre. Ugens Ord er en god anledning til at tale om forskellige ordklasser og emner med børn. Hent her oversigten over Ugens Ord fra Sprogkalenderen og hav fx en plads i jeres dagtilbud eller bibliotek, hvor man møder ordet.

Aldersgruppe:
0-3 år, 3-6 år

Deltagere:
Børn i dagtilbud, gæster i børnebiblioteket

Varighed:
15 min.

Sådan gør I

Hver uge kommer et nyt ord og billede frem på forældresiden her på sprogsporet.dk. Ugens Ord fra Sprogkalenderen kan understøttes af bibliotek og dagtilbud ved at tage ordet op til samling eller lignende. Man kan også gøre det synligt ved en indgang eller opslagstavle, hvor det kan give anledning til samtaler mellem børn og voksne - enten som ordkort, billede eller konkret genstand.

Det skal I bruge

Oversigt

Oversigt over alle ord i Sprogkalenderen uge for uge
Download PDF

Måske er du også interesseret i...

Forløb Sprogstart 3-6 år: Her finder du sproglege, fokusord og billedbogssnakke til de forskellige billedbøger, der er med i Sprogstart 3-6 år Alder: 3-6 år Forløb, Leg med sprog Bræg, brøl og badutspring!: Tag de yngste med på en sanselig oplevelsesrejse, hvor de møder fortællingen om De tre Bukke Bruse. Det velkendte eventyr bliver fortolket med teaterskærm, bjælder, horn og skind og er udviklet af Varde Bibliotek. Alder: 0-3 år Deltagere: 15 børn Viden om Modersmål / First language: Inspiration på flere sprog Alder: 0-3 år, 3-6 år