Menu

Nye, lækre bøger direkte ind i klasselokalet

BIBHITS er 20 af de nyeste børne- og ungdomsbøger samlet på en liste og i en kasse. Tilmeldte klasser får listen og kassen leveret på skolen, og læser alle elever mindst én titel fra listen, er der en præmie på vej! 

Aldersgruppe:
4-6. klasse, 7-9. klasse

Deltagere:
Skoleklasser

Varighed:
En måned

Sådan gør I

I tilbuddet BIBHITS er fokus blandt andet på læsefordybelse, oplevelseslæsning, biblioteksbrug og viden om bibliotekets tilbud. På biblioteket i Fredericia er der indkøbt bøger særligt til BIBHITS. Bøger, der udelukkende bliver brugt til dette skoletilbud. Det er en biblioteksbetjent, der afleverer kassen med bøger på skolen, og biblioteket tilbyder en booktalk, inden eleverne selv går i gang med at læse.

Anni Jensen fra Fredericia Bibliotek fortæller, at en booktalk er med til at skubbe læselysten godt i gang! Hun fortæller, at lærerne er glade for et bibliotekstilbud, der er nemt at gå til i en travl hverdag. At eleverne bliver inspireret til at læse nye forfattere og genrer, som de måske ikke selv ville have valgt. Eleverne anbefaler - uopfordret eller på opfordring - bøger til hinanden og inspirerer dermed hinanden til ekstra læsning.

  • Invitér én eller flere klasser eller skoler i kommunen til at være med i BIBHITS. Ret eventuelt listen med titler til. Se under materialer her på siden. Bøgerne leveres på skolen, og du tilbyder eventuelt en booktalk til klassen, før læsningen kan begynde. Aftal et afslutningstidspunkt med læreren, hvor du besøger klassen med diplom og præmie. I Fredericia har præmien været en kagemand til hele klassen!

"Sælg" BIBHITS til skolerne

Her kan du se, hvordan Fredericia Bibliotek præsenterer BIBHITS i deres skolekatalog og på fredericiabib.dk. Brug teksten som den er eller tilpas den til dit bibliotek:

Læs for vildt i klassen!

Det er vigtigt at børns læselyst styrkes, og at de kender mere af den nyere danske børnelitteratur, der er oppe i tiden og skrevet af nye, dygtige forfattere. Derfor har vi udarbejdet en liste med 20 BIBHITS.

Hvis alle elever i en klasse læser mindst én bog fra BIBHITS-listen, udløser det en præmie. Den kommer vi ud og afleverer sammen med et BIBHITS-læsediplom. Ved præmieoverrækkelsen taler vi om, hvad eleverne har læst og hører deres mening om det. Der bliver også plads til at komme med bud på nye BIBHITS-bøger.

Klasselærer/dansklærer er tovholder på, at alle i klassen får læst mindst én BIBHITS-bog. Biblioteket hjælper med at skaffe bøgerne og bringer dem ud til klassen.

Booking af aktiviteten skal ske senest en måned før ønsket besøg. Booking foregår efter først-til-mølle-princippet til kontaktpersonen her på siden. [skriv egne kontaktoplysninger]

Det skal I bruge

Bogliste 3.-4. klasse


Download PDF

Bogliste 5.- 6. klasse


Download PDF

Bogliste 7. - 8. klasse


Download PDF

Bogmærker

To forskellige bogmærker til tryk
Download billede

Diplom


Download PDF

Udviklet af Fredericia Bibliotek

På Fredericia Bibliotek har BIBHITS været en del af tilbuddet til skolerne de sidste 5 år.

Vi plejer at opfordre til et biblioteksbesøg, når jeg har været ude i den enkelte klasse med præmien. Så møder klassen et kendt ansigt på biblioteket, og vi kan sammen finde næste seriebog eller andre gode bøger.

- Anni Jensen, Fredericia Bibliotek

Måske er du også interesseret i...

Forløb Stedsspecifik højtlæsning: Der sker noget interessant, når litteraturen læses højt på steder, der stemningsmæssigt bidrager til fortællingen. Med stedsspecifik højtlæsning bliver læsningen en fælles oplevelse! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Skoleklasser Varighed: 45 min. Viden om Fire fænomenale lydbøger: Få en lytteoplevelse udover det sædvanlige med disse lydbøger! Alder: 7-9. klasse Læsefællesskab Bogklubber: samlet side om bogklubber: Kom godt fra start eller pust nyt liv i en eksisterede bogklub! Alder: Skolebørn Deltagere: Børn og unge