Menu

Cirkus i børnebiblioteket

Aldersgruppe:
3-6 år, 0-3. klasse

Cirkus – så skal der leges på biblioteket

Cirkus er sjovt, cirkus er en fest, cirkus er magi, cirkus er læring.

Når børn leger cirkus, er der en enorm mængde sjov læring på spil i legen. Læring gennem leg har alle dage være en fest. I cirkus handler både om at lære at lave en god fortælling, som giver en spændende forestillingen, at dygtiggøre sig i forskellige discipliner, give sig selv og sin fantasi lov til at forsvinde i legens magiske univers og bare være cirkusartist for en stund.

Med inspiration fra Sprogfitness kan du nu finde gode cirkuslege som både styrker børns fantasi og sprogegenskaber. Slip fantasien fri med ”Cirkusfortælling”, bliv skarp på bogstaver med ”De kræsne folk i Cirkus” og brug både hukommelsen og rimeegenskaber, når der skal spilles ”Rimmakker – et vendespil”. Cirkuslegene er lavet i en printvenlig version ToGo og i en version der minder om Sprogfitness, som vi anbefaler i bruger på biblioteket eller i institutionen, når I vil stille cirkuslegene til rådighed hos jer.

Rigtig god legelyst!

Leg cirkus på biblioteket

I det følgende er der en række remedier, I kan bruge, når der skal leges cirkus. Derudover, kan I altid selv tilføje andre gode cirkuslege til programmet.

Lav din egen vægtløfterstang.pdf

Tegn selv cirkus plakat A3.pdf

Tegn selv billetter.pdf

Klip selv klovne- og høj hat.pdf

Popcornbæger A3.pdf

Cirkus tegneark

Rul en klovn.pdf (Husk at stille terninger til rådighed)

Cirkus Ordpusler.pdf

Farvelæg cirkus tegninger.pdf

Cirkuslege som selvkørende aktiviteter

Med inspiration er disse lege udviklet med et cirkustema, hvor der er taget højde for, at de kan leges af få personer af gangen, så det er en oplagt familieaktivitet i biblioteksrummet med mulighed for et ToGo-ark, hvis man vil lege videre der hjemme.

Print gerne ToGo ark + vejledning til forældre

Cirkusfortælling.zip

De kræsne folk i cirkus.zip

Vendespil - Rim-makker_0.zip

Gode cirkusbøger

Tryk på bogens forsiden for at låne den hos dit lokale bibliotek.

Peter Pedal - søg og find Motor Mille på cirkustur Klovnen der bare ikke var særlig sjov Cirkus Svimmel

Dumbo Gurli Gris i cirkus Hugo - sikke et cirkus Kaj og Cirkus

Cirkus Supers nye nummer Lille Kvast - som cirkusartist Operation Cirkus Molly i cirkus

Fokus på cirkus i "Alle ord tæller"

Et fokus på cirkus er en del af "Alle ord tæller"-projektet, hvor DR vil sammen med en række samarbejdspartnere de næste tre år (efterår 2023-2026) udvikle og afprøve produkter, metoder, indsatser og redskaber for at skabe bedre forudsætninger for gode læseoplevelser og derigennem styrke læselysten og læsekulturen for danske børn (1-14 år).

Styrk dit barns ordforråd med leg og samtaler til Cirkus Summarum | Alle ord tæller | DR

Om Alle ord tæller

Alle ord tæller er DRs 3-årige læseindsats, der vil skabe bedre forudsætninger for gode læseoplevelser ​ og derigennem styrke læselysten og læsekulturen for danske børn i alderen 1-14 år. Projektet er støttet af TrygFonden og produceret i samarbejde med Syddansk Universitet, TrygFondens Børneforskningscenter, Center for Undervisningsmidler, Enact:Lab og Centralbibliotekerne.

Alle ord tæller | DR