Menu

Forældremøde i 5. klasse?

Er du lærer i en 5. klasse? Skal du snart holde forældremøde, og vil du gerne bruge anledningen til at minde forældrene om, hvordan vi sammen styrker børns læsevaner? Så er du havnet det helt rigtige sted! Her på siden får du nemlig masser af god inspiration til mere læsning og læselyst, som du kan formidle videre til forældrene i din klasse.  

Aldersgruppe:
4-6. klasse

Varighed:
1½ time

Sådan gør I

Seks nordjyske biblioteker har i samarbejde med 5. klasser fra seks kommuner testet og kvalitetssikret nedenstående materiale.

Herunder finder du forskelligt materiale, som du kan præsentere for forældrene på et forældremøde, og som forældrene kan tage udgangspunkt i, når deres børn skal inspireres til mere læsning. Flere af tingene kan med fordel printes ud og hænges op på køleskabet eller på opslagstavlen, når de fx har klaret en challenge eller læst en ny bog. De kan også prøve at spille Læsespillet, som er både sjovt og udfordrende for hele familien.

Forberedelse

Orienter dig i materialerne, orienter forældrene og sæt i gang!

Materialer til lærere

Du finder en Powerpoint præsentation, som særligt er tiltænkt dig som lærer, når du afvikler forældremøder. Der følger noter og en tipskupon med til præsentationen. Du kan også kontakte dit lokale bibliotek, og spørge om de vil komme ud og holde oplægget.

Materialer til forældre

På forældremødet kan du introducere forældrene til læseaktiviteter, der kan benyttes i hjemmet. Det kunne være Læsebingo, Læsespillet eller idéer til bøger, der ligner noget, som børnene måske allerede har læst. Du kan med fordel have printet Læsesejhedstesten og de 6 gode læsetips på forhånd og dele dem ud til mødet.

Det skal I bruge

Præsentation: Hvordan styrker vi børns gode læsevaner?

Bruges sammen med noter til præsentation
Download PDF

Noter til præsentation

Bruges sammen med noter
Download Word-dokument

Bogmærke med 6 gode læsetips

Print og del bogmærkerne ud til forældremødet
Download PDF

Læsebingo

Læs mere og print bingoplader
Åbn indhold

Læsespillet

Læs mere og print læsespillet
Åbn indhold

Find den næste bog til dit barn

Inspiration til bøger, der ligner noget, I allerede har læst
Åbn indhold

Læsesejhedstesten

En sjov test for hele familien
Åbn indhold

Udviklet af 6 nordjyske biblioteker og Gug Skole som en del af projektet Læseforældre.

Måske er du også interesseret i...

Fejr Read Hour med Buggi!: 8 titler til højtlæsning! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Arrangement Netværk for familier med ordblinde børn: 4 forslag til netværksskabende arrangementer til ordblinde børn og deres forældre Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Varighed: 2 timer Viden om Det starter med børnene!: Mangler du metoder til børneinddragelse i børnebiblioteket? Alder: 4-6. klasse