Menu

Forældremøde i 5. klasse?

Er du lærer i en 5. klasse? Skal du snart holde forældremøde, og vil du gerne bruge anledningen til at minde forældrene om, hvordan vi sammen styrker børns læsevaner? Så er du havnet det helt rigtige sted! Her på siden får du nemlig masser af god inspiration til mere læsning og læselyst, som du kan formidle videre til forældrene i din klasse.  

Aldersgruppe:
4-6. klasse

Deltagere:
Børn og forældre i 5. klasse

Varighed:
1½ time

Sådan gør I

Seks nordjyske biblioteker har i samarbejde med 5. klasser fra seks kommuner testet og kvalitetssikret nedenstående materiale.

Herunder finder du forskelligt materiale, som du kan præsentere for forældrene på et forældremøde, og som forældrene kan tage udgangspunkt i, når deres børn skal inspireres til mere læsning. Flere af tingene kan med fordel printes ud og hænges op på køleskabet eller på opslagstavlen, når de fx har klaret en challenge eller læst en ny bog. De kan også prøve at spille Læsespillet, som er både sjovt og udfordrende for hele familien.

Forberedelse

Orienter dig i materialerne, orienter forældrene og sæt i gang!

Materialer til lærere

Du finder en Powerpoint præsentation, som særligt er tiltænkt dig som lærer, når du afvikler forældremøder. Der følger noter og en tipskupon med til præsentationen. Du kan også kontakte dit lokale bibliotek, og spørge om de vil komme ud og holde oplægget.

Materialer til forældre

På forældremødet kan du introducere forældrene til læseaktiviteter, der kan benyttes i hjemmet. Det kunne være Læsebingo, Læsespillet eller idéer til bøger, der ligner noget, som børnene måske allerede har læst. Du kan med fordel have printet Læsesejhedstesten og de 6 gode læsetips på forhånd og dele dem ud til mødet.

Det skal I bruge

Præsentation: Hvordan styrker vi børns gode læsevaner?
Bruges sammen med noter til præsentation
Download PDF
Noter til præsentation
Bruges sammen med noter
Download Word-dokument
Bogmærke med 6 gode læsetips
Print og del bogmærkerne ud til forældremødet
Download PDF
Læsebingo
Læs mere og print bingoplader
Åbn indhold
Læsespillet
Læs mere og print læsespillet
Åbn indhold
Find den næste bog til dit barn
Inspiration til bøger, der ligner noget, I allerede har læst
Åbn indhold
Læsesejhedstesten
En sjov test for hele familien
Åbn indhold

Udviklet af 6 nordjyske biblioteker og Gug Skole som en del af projektet Læseforældre.

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur Læser dit barn kun, fordi de voksne siger, man skal?: Tag Læsesejhedstesten og find ud af hvor læseseje I er. Alder: 4-6. klasse Deltagere: Et eller flere børn Varighed: 15 min. Leg med litteratur Tag på GPS-løb med Pippi eller prøv Dødsgardistruten: Litterære skattejagter med Woop App. Klar til brug. Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Deltagere: Grupper af børn og familier Varighed: 1 time Leg med litteratur Læsning i sommerferien: Sommerbogen : Løs udfordringer, anmeld bøger og vind muligheden for at gå amok i en boghandel. Alder: Skolebørn Deltagere: Børn i hele landet Varighed: Flere måneder