Menu

HundeBanden på biblioteket

HundeBanden er en ny serie på DR Ramasjang. Her møder vi hundene Messi, Power, Chloé og Ollie, som drager ud i verden sammen med et barn, for at mærke på egne hundekroppe, hvordan det er at være barn. De er fire meget forskellige hunde med forskellige interesser. Fælles er dog, at de – som de fleste børn - elsker at blive læst højt for. Derfor siger vi “Læs med HundeBanden”, og udvider HundeBanden til også at rumme biblioteksbrugernes bløde bedstevenner – om det er de levende eller dem i bamseform. Nederst finder du masser af materiale, der er lige til at trykke - til udstillinger, lege, inspiration og mere. Ta' den så!

Aldersgruppe:
0-3. klasse, 4-6. klasse

HundeBandens bedste boganbefalinger

Læs med Chloé

Hundemand - en loppetjans under havet Godnathistorier for rebelske piger Den fantastiske bog med Marvel-historier

Læs med Messi

Messi Børnenes rekordbog Hvor er toiletrullen?

Læs med Olli

T-rex og andre tyrannosaurer Kogebog for børn Min bedste bedsteven

Læs med Power

Opfør dig ordentligt - og vær en god ven Bogen om verden Molly finder et spor

Print selv materialer

Rettigheder
Af rettighedsmæssige årsager er det kun det færdige materiale på læsesporet.dk, der må benyttes af bibliotekerne. Bibliotekerne må ikke lave egne lokale produktioner, da eksempelvis HundeBandens grafik har ophavsrettigheder. Materialerne på læsesporet er udarbejdet og godkendt af centralbibliotekerne og DR.

Læs med HundeBanden, A3-format (Plakater: Læs med HundeBanden og hver af de fire hunde)

Hundekort, A5-format (HundeBandens egne kæledyrskort)

Hundekort, A3-format (HundeBandens egne kæledyrskort)

Kæledyrskort (Udfyld selv Kæledyrskort)

Rul en hund (Forsigtigt, så den ikke slår sig!🐾)

Hundebanden maleark (Et ark. Med HundeBanden. Som man kan male på.)

Hundebanden, stop-motion (Klip HundeBanden ud og lav din egen stop-motion film)

Hundebanden, stop-motion baggrund (HundeBandens klubhus)

Ekstra godbidder (HundeBanden aktiviteter)

Sæt tørklæde på hunden (Ark til HundeBanden aktiviteter)

Stickers (Må kun bruges til print til fx. skattejagt - zip.-arkiv med png-filer af de små grafiske elementer - kødben, poter, tis osv.)

Læs med HundeBanden - gode argumenter til forældre. Til din hjemmeside

Worddokument med tekst, du kan plukke i til hjemmesiden

Mød HundeBanden

Power

Hunden Power - en sort labrador med gult halstørklædePower - den ordentlige labrador
Power går meget op i orden, struktur og kontrol. Han er klog og vild med videnskab i alle former, og vil gerne dele sin viden med alle. Power prøver at have kontrol, men kan ikke altid modstå en pind, bold eller piv-dyr.

Power lufter ofte egne lidt skøre beregninger: “Mmmmmh. Ifølge mine beregninger er du blandt de 10 bedste børn i verden til at klø mig lige der”. 

Faste vendinger: 
“ Ifølge min store erfaring som hund…”, “Ikke pjatte Power. Fokus & kontrol”

Ollie

Ollie - en golden doodle med rødt tørklædeOllie - Den lalleglade golden doodle 
Ollie er den største Ja-hat og elsker mad. Han er udadvendt, og han vil gerne være BEDSTE ven med alle han møder. 

Han har så meget fart på, at han nogle gange falder over sine egne ben i fart og virker klodset, men når Ollie bliver nusset, falder han med ét heeeelt til ro og nyder det højlydt. 

Faste vendinger:  
“Oooh, kan det spises? Det tror jeg nok”, “Bvadr. Men som min mor altid siger – man ved aldrig, om noget er klamt, før man har smagt på det.”, ”Woop, woop, wooooh!”

Chloé

Chloé - and Jack Russel terrier med grønt tørklædeChloé: Den modige Jack Russel
Chloé er er en stærk, sej og modig hund med superskarp hørelse og lugtesans. Faktisk er hun helt sikker på, at hun er en Superhund, og at hendes hundesanser er hendes superkræfter. 

Hun vil altid redde dagen ved at snuse og høre sig frem til ver dens fjender og super-monstre, der gemmer sig. Hun vil altid gerne redde andre og være dagens helt. 

Faste vendinger:
“Er der nogen her, der skal reddes?”, “Super-Chloé er klar!”, ”Jeg skal nok redde dig!”

Messi

Messi - en gravhund med lyserødt tørklædeMessi - Den selvsikre gravhund
Messi vil altid gerne være den bedste til alt. Han elsker at vinde og er en rigtig dårlig taber. Faktisk vil han til enhver tid benægte et nederlag.

Messi elsker konkurrencer især, hvis der er bolde involveret. Derudover kan der næsten også gå sport i, HVOR mange forskellige steder han kan tisse. Alle steder skal da have et stykke med Messi. 

Faste vendinger: 
”Ja ja - det kan jeg”, “Sådan, et stks tår af Messis guld – selvtak”, ”Nemt nemt nemt nemt nemt” (hvorefter det sjældent er helt så nemt).

Fokus på HundeBanden - læs for dit kæledyr!

HundeBanden er en del af "Alle ord tæller"-projektet, hvor DR vil sammen med en række samarbejdspartnere de næste tre år (efterår 2023-2026) udvikle og afprøve produkter, metoder, indsatser og redskaber for at skabe bedre forudsætninger for gode læseoplevelser og derigennem styrke læselysten og læsekulturen for danske børn (1-14 år).

Offentliggørelse

Materialet med Hundebanden må offentliggøres d. 28. juni. Tag gerne opslag med @dr_minisjang_ramasjang og #alleordtæller.

Om Alle ord tæller

Alle ord tæller er DRs 3-årige læseindsats, der vil skabe bedre forudsætninger for gode læseoplevelser ​ og derigennem styrke læselysten og læsekulturen for danske børn i alderen 1-14 år. Projektet er støttet af TrygFonden og produceret i samarbejde med Syddansk Universitet, TrygFondens Børneforskningscenter, Center for Undervisningsmidler, Enact:Lab og Centralbibliotekerne.

Alle ord tæller | DR