Menu

Kreativ leg med Sallys far, Nomerne og bette bøv!

Kreativ leg med historier er en aktivitet udviklet til børn i 0.-3. klasse, som kobler læsning af en historie med et kreativt forløb. Børnene leger med historien og skaber deres egne løsninger på udfordringer, som personerne i historien står overfor. 

Aldersgruppe:
0-3. klasse

Deltagere:
Børnefamilier

Varighed:
1½ time

Sådan gør I

Det er nemt at gå i gang med Kreativ leg med historier. Start med at vælge den bog I vil arbejde med, lån den på biblioteket og find sakse, limstift, tuscher mv. frem og indsaml evt. genbrugsmaterialer til at bygge ud af.

Så er I klar til at gå i gang.

Det skal I bruge

Trin for trin vejledning - Sallys far bander (ad helvede til) af Thomas Brunstrøm

Sally vil i Tivoli, men far siger, at det er for dyrt. Hjælp Sally med at tjene nok til at komme i Tivoli og få hendes far til at holde op med at bande?
Download PDF

Sallys far bander af helvede til


Lån bog

Trin for trin vejledning - Den magiske nom af Jan Kjær

Menza keder sig og driller de andre nomer. Men han har glemt noget vigtigt ude i skoven. Måske kan I også komme til at glemme det samme som Menza, når I keder jer?
Download PDF

Den magiske nom


Lån bog

Trin for trin vedledning - Bette-Bøv krudt og ukrudt af Anders Højen

Bette Bøv vil gerne hjælpe sin nabo med haven. Men pga. en talemaskine kommer Bette Bøv til at lave unoder. Vi skal undersøge, hvad modsætninger og unoder er, og I skal selv lave jeres eget vendespil.
Download PDF

Bette-Bøv krudt og ukrudt


Lån bog

Måske er du også interesseret i...

Viden om Model for folkebibliotekernes læsebegreb: Hvad driver læseren, og hvordan kan drivkræfterne beskrives i et overskueligt værktøj? Alder: Alle Deltagere: Biblioteksmedarbejdere og samarbejdspartnere Arrangement, Kampagne FN's internationale læsedag: Markér læsedagen d. 8. september eller lad dig inspirere til læsedage året rundt! Alder: Alle Deltagere: Børn, unge og voksne Varighed: 1 dag Arrangement Den vigtige læsestund - materiale til forældremøder: Hent en film med handouts til at bruge, når I vil fortælle forældre om betydningen af læsning derhjemme Alder: 3-6 år, 0-3. klasse Deltagere: Forældre til børn 5-9 år, dvs. de ældste børnehavebørn og de yngste skolebørn. Varighed: 1 time