Menu

Kreativ leg med Sallys far, Nomerne og bette bøv!

Kreativ leg med historier er en aktivitet udviklet til børn i 0.-3. klasse, som kobler læsning af en historie med et kreativt forløb. Børnene leger med historien og skaber deres egne løsninger på udfordringer, som personerne i historien står overfor. 

Aldersgruppe:
0-3. klasse

Deltagere:
Børnefamilier

Varighed:
1½ time

Sådan gør I

Det er nemt at gå i gang med Kreativ leg med historier. Start med at vælge den bog I vil arbejde med, lån den på biblioteket og find sakse, limstift, tuscher mv. frem og indsaml evt. genbrugsmaterialer til at bygge ud af.

Så er I klar til at gå i gang.

Det skal I bruge

Trin for trin vejledning - Sallys far bander (ad helvede til) af Thomas Brunstrøm
Sally vil i Tivoli, men far siger, at det er for dyrt. Hjælp Sally med at tjene nok til at komme i Tivoli og få hendes far til at holde op med at bande?
Download PDF
Sallys far bander af helvede til

Lån bog
Trin for trin vejledning - Den magiske nom af Jan Kjær
Menza keder sig og driller de andre nomer. Men han har glemt noget vigtigt ude i skoven. Måske kan I også komme til at glemme det samme som Menza, når I keder jer?
Download PDF
Den magiske nom

Lån bog
Trin for trin vedledning - Bette-Bøv krudt og ukrudt af Anders Højen
Bette Bøv vil gerne hjælpe sin nabo med haven. Men pga. en talemaskine kommer Bette Bøv til at lave unoder. Vi skal undersøge, hvad modsætninger og unoder er, og I skal selv lave jeres eget vendespil.
Download PDF
Bette-Bøv krudt og ukrudt

Lån bog

Andre læselege I også kan prøve

Arrangement Hold booktalk online og nå ud til flere: Idéer til aktive online booktalks, som involverer både emojis, effekter og du-er-selv-hovedpersonen-bøger og quiz! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Skoleklasser Varighed: 45 min. Arrangement Litterære temadage: Alfons Åberg og Harry Potter: Inviter børnefamilierne til en hel dag i Alfons Åbergs eller Harry Potters tegn! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Børnefamilier Varighed: 1 dag Leg med litteratur Læsning i sommerferien: Sommerbogen : Løs udfordringer, anmeld bøger og vind muligheden for at gå amok i en boghandel. Alder: Skolebørn Deltagere: Børn i hele landet Varighed: Flere måneder