Menu

Tag dit tøj omvendt på eller spis cornflakes med juice

Et udfordringsark med udgangspunkt i Vitellos finurlige univers 6-9 år

Aldersgruppe:
1-3. klasse

Deltagere:
Børn 6 - 9 år

Varighed:
45 min.

Sådan gør I

Du kender helt sikkert Vitello. Han keder sig ret tit, men heldigvis har han en god fantasi og finder altid på noget sjovt.

Skal I derhjemme prøve at være Vitello - bare for en enkelt dag? Så tag dit barn i hånden og løb, hop eller dans hen til dit lokale bibliotek og lån en ordentlig stak Vitellobøger! Det kunne være "Vitello graver et hul" eller "Vitello gør en god gerning". Nu mangler du kun at printe udfordringsarket fra siden her, og så er det ellers i gang!

Det skal I bruge

Udfordringsark
Print og hæng op på køleskabet
Download PDF
Vitello graver et hul
Bog
Lån bog
Vitello gør en god gerning
Bog
Lån bog
Vitello gør en god gerning
Lydbog
Lån elydbog
Fire historier om drengen Vitello
Lyt til fire små vitellohistorier
Lån elydbog

Vitellobøgerne er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Niels Bo Bojesen, og udover de klassiske Vitello-billedbøger er der også kommet en række læs selv bøger, hvor teksten er gjort lettere, så de 7 - 9årige selv kan læse bøgerne.

Udviklet af Silkeborg Bibliotekerne

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur Sprogfitness derhjemme: Sprog er noget, vi leger! Sprogfitness er sjove og lærerige sproglege, som styrker børns glæde ved sprog, læsning og læring samtidig med, at børnene får bevæget sig. Alder: 1-3. klasse Deltagere: Børn og deres voksne Varighed: 45 min. Leg med litteratur Læsning i sommerferien: Sommerbogen : Løs udfordringer, anmeld bøger og vind muligheden for at gå amok i en boghandel. Alder: Skolebørn Deltagere: Børn i hele landet Varighed: Flere måneder Leg med litteratur Læs, tegn, mal og grin: U-kedelig leg med lærdom med Drillepind! Alder: 1-3. klasse Deltagere: Børn og voksne Varighed: 30 min.