Menu

Læs, tegn, mal og grin

U-kedelig leg med lærdom! Sådan starter bagsideteksten på bogen Drillepind, som er skrevet af Marie Stegger Schmidt & Tobias Dybvad.

Aldersgruppe:
0-3. klasse

Deltagere:
Børn og voksne

Varighed:
30 min.

Sådan gør I

Hvem er du?

De forskellige karakterer i bogen vækker ofte genkendelse i os selv og i andre. Brug karaktererne som udgangspunkt for gode snakke om hvem I er og måske det åbner for snakke om, hvordan I nogle gange føler jer. "Vi er så sjældent bare mennesker, der passer i én kasse, og det er så fint at kunne skabe bevidsthed om det" fortæller forfatter Marie Stegger Schmidt.

Man kan have sådan nogle gode snakke, mens man tegner. Brug de nye ord I har lært og tal om deres karakteristika, mens I tegner. Print evt. nogle af karaktererne under Materialer her på siden, som kan farvelægges og farvelæg sammen med dit barn. Hvis I har lyst, kan I vise omverdenen, hvad I har lavet af seje tegninger og lægge det på instagram med hashtag #Drillepind og ellers kan de stolt hænges op på værelset.

Lyttelapper

Vil du bruge Drillepind som højtlæsning? Karaktererne er billedskabende i sig selv. Tal om illustrationerne af karaktererne - får man noget med i billederne, der ikke findes i teksten? Skift imellem at læse teksten først og tal om illustrationen bagefter og omvendt. Hvilke forventninger har barnet til ordet, og hvordan ser karakteren mon ud?

Rollespil med Drillepind

Leg med de forskellige karakterers træk: Hvordan tror du fx Kong Gulerod taler? Hvad med Lyseslukkeren? Hvordan danser en Dansemus egentligt, og vil den byde Hidsigproppen op til dans? Hvis du er en Dansemus, hvilken musik danser du så til? Brug gerne forskellige rekvisitter fra bogen og forskellige stemmer, når I læser op. Det kan eksempelvis være en sut eller en krone. Hvis I ikke har nogle ting liggende i udklædningen eller på værelset, kan I altid tegne dem og klippe dem ud.

Countdown til juleaften

I Drillepind er der 24 karakterer, og det er oplagt at bruge billedbogen som en kalenderbog. I læser ganske enkelt en karakter for hver dag, der er til juleaften. Find eventuelt tegnegrej frem og lad barnet tegne de ting, det kommer til at tænke på under oplæsningen, hvis det ikke selv læser op. Hvordan mon de forskellige karakterer lyder, når de synger julesange?

Det skal I bruge

Drillepind
Lyt til lydbogen
Lån elydbog
Drillepind
Læs bogen
Lån bog
Drillepind
Tegneark til farvelægning
Download billede
Krudtugle
Tegneark til farvelægning
Download billede
Charmebøf
Tegneark til farvelægning
Download billede

Bogen Drillepind beskriver en række sjove karakterer, som vi alle genkender fra hverdagen og måske i os selv, og forklarer i underholdende vendinger, hvad de betyder, og hvordan man genkender dem. Læs bogen højt mens børnene farvelægger Drillepind og de andre karakterer.

Udviklet af forfatter Marie Stegger Schmidt

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur Kreativ leg med Sallys far, Nomerne og bette bøv!: Læs højt for dit barn og find sammen på kreative løsninger med udgangspunkt i historien. Alder: 0-3. klasse Deltagere: Børnefamilier Varighed: 1½ time Leg med litteratur Tag dit tøj omvendt på eller spis cornflakes med juice: Et udfordringsark med udgangspunkt i Vitello. Alder: 0-3. klasse Deltagere: Børn 6 - 9 år Varighed: 45 min. Leg med litteratur Læs for din hamster eller under dynen: Læsedysten: Sjove læseudfordringer med Læsedysten. Alder: 0-3. klasse Deltagere: Børnefamilier Varighed: En uge