Menu

Pak en feriebogpose fyldt med solskin og læseoplevelser

Med Ugleposen er familien sikret en pose fyldt med gode læseoplevelser til ferien. Om du og dit bibliotek vil udbyde Ugleposen i sommerferien, efterårsferien eller i påskeferien er helt og aldeles op til jer. Eller måske vil I faktisk udbyde dem i ALLE skoleferier? Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne udbyder Ugleposerne i sommerferien. Med stor succes!

Aldersgruppe:
0-3. klasse, 4-6. klasse, 7-9. klasse

Deltagere:
Børnefamilier

Varighed:
En uge

Sådan gør I

Ugleposen er et ferieposetilbud til børnefamilier. Som bibliotek pakker I skræddersyede ugleposer til hele familien. De færdigpakkede og skræddersyede poser gør det nemt og enkelt for familier at prioritere læsningen i ferierne.

Tekst til PR

Skriv tekst til bibliotekets hjemmeside og sociale medier med link til bestilling af en Uglepose. Teksten kan fx lyde sådan her:

Ferietid er tid til at slappe af med gode bøger! Vil du overraskes med nye læseoplevelser? Så bestil en pose fyldt med bøger udvalgt til dig og din familie af os fra biblioteket. Da indholdet er en overraskelse, kan der ikke ønskes specifikke titler, men skriv gerne lidt om jeres feriemål, hvem I er i familien og jeres ønsker til indholdet - så sørger vi for resten. Vi glæder os til at hjælpe jer med at pakke ferielæsningen fra d. XX. til den XX. 202X.

Rigtig god ferie!

Bestillingsformular

Opret en bestillingsformular på bibliotekets hjemmeside. Her skriver familien kontaktoplysninger, og de vælger, hvilken dato, de vil afhente deres Uglepose. I bestillingsformularen har I skrevet, hvilke datoer, de kan vælge i mellem. Familien kan endvidere afgive ønsker ud fra interesse, alder, læseniveau etc.

En Ugleposebestilling kan fx lyde sådan her:

Vi er en familie på 4. Dreng: 7 år læser lette fodboldbøger. Pige: 12 år elsker hestebøger. Mor ønsker sig en mustensroman, far læser krimier på engelsk. Vi skal køre til Nordjylland, så gerne også en god lydbog for hele familien. Og måske lidt fakta til vores rejse? Og en bog til at læse højt for os alle.

Inden ferien kigger familien ind på biblioteket og låner Ugleposen. Og ferien kan begynde!

Indkøb

En stak poser m. uglemotiv - ene og alene fordi Ugleposerne hedder Ugleposer. De fungerer muligvis også med andre motiver. Da bør du finde et andet navn til dine poser;)

Det skal I bruge

Mærkater til ugleposer

Mærkaterne kan også benyttes som bogmærker!
Download PDF

På Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har vi nogle år haft små goodies, som vi har fået sponsoreret – fx terninger fra Tryg-fonden, små cremer fra apoteket eller Matas og lignende ting. Det var mest, så der var noget til børnene. Men vi har aldrig købt ind til det, det har altid været ting, vi har skaffet fra nogen, der havde lyst til at give os det.

-
Vibeke Tolstrup Andersen, Stadsbiblioteket Lyngby

Udviklet af Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne.

Måske er du også interesseret i...

Arrangement Vores egen fagbog om dyr: Lad 3. klasses elever lave deres helt egne fagbøger i samarbejde med biblioteket Alder: 0-3. klasse Deltagere: En eller flere 3. klasser Varighed: 3 timer Forløb Bookcamp: Læseforløb med stemningsfuld højtlæsning, kreativ meddigtning og forfatterbesøg. Alder: 4-6. klasse Varighed: Flere uger Leg med litteratur Sprogfitness derhjemme: Sprog er noget, vi leger! Sprogfitness er sjove og lærerige sproglege, som styrker børns glæde ved sprog, læsning og læring samtidig med, at børnene får bevæget sig. Alder: 3-6 år, 0-3. klasse Deltagere: Børn og deres voksne Varighed: 45 min.