Hop til hovedindhold

Forside

Forside » Til biblioteker » Inspiration og idéer »

Ugleposen - et ferietilbud

Udviklet af Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne.

Målgruppe: Børnefamilier på vej på ferie 

Med Ugleposen er familien sikret en pose fyldt med gode læseoplevelser til ferien. Om du og dit bibliotek vil udbyde Ugleposen i sommerferien, efterårsferien eller i påskeferien er helt og aldeles op til jer. Eller måske vil I faktisk udbyde dem i ALLE skoleferier? Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne udbyder Ugleposerne i sommerferien. Med stor succes!

 

Sådan gør du  

Skriv tekst til bibliotekets hjemmeside og sociale medier med link til bestilling af en Uglepose. Teksten kan fx lyde sådan her:  

Ferietid er tid til at slappe af med gode bøger! Vil du overraskes med nye læseoplevelser? Så bestil en pose fyldt med bøger udvalgt til dig og din familie af os fra biblioteket. Da indholdet er en overraskelse, kan der ikke ønskes specifikke titler, men skriv gerne lidt om jeres feriemål, hvem I er i familien og jeres ønsker til indholdet - så sørger vi for resten. Vi glæder os til at hjælpe jer med at pakke ferielæsningen fra d. XX. til den XX. 202X. 

Rigtig god ferie! 

 

Bestillingsformular

Opret en bestillingsformular på bibliotekets hjemmeside. Her skriver familien kontaktoplysninger, og de vælger, hvilken dato, de vil afhente deres Uglepose. I bestillingsformularen har I skrevet, hvilke datoer, de kan vælge i mellem. Familien kan endvidere afgive ønsker ud fra interesse, alder, læseniveau etc.  

En Ugleposebestilling kan fx lyde sådan her: 

Vi er en familie på 4. Dreng: 7 år læser lette fodboldbøger. Pige: 12 år elsker hestebøger. Mor ønsker sig en mustensroman, far læser krimier på engelsk. Vi skal køre til Nordjylland, så gerne også en god lydbog for hele familien. Og måske lidt fakta til vores rejse? Og en bog til at læse højt for os alle. 

Inden ferien kigger familien ind på biblioteket og låner Ugleposen. Og ferien kan begynde!

Indkøb 

En stak poser m. uglemotiv - ene og alene fordi Ugleposerne hedder Ugleposer. De fungerer muligvis også med andre motiver. Da bør du finde et andet navn til dine poser;)

På Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har vi nogle år haft små goodies, som vi har fået sponsoreret – fx terninger fra Tryg-fonden, små cremer fra apoteket eller Matas og lignende ting. Det var mest, så der var noget til børnene. Men vi har aldrig købt ind til det, det har altid været ting, vi har skaffet fra nogen, der havde lyst til at give os det. 

Vibeke Tolstrup Andersen, Stadsbiblioteket Lyngby

Materialer

Mærkater til Ugleposen og Ugleposebogmærke i ét (PDF til print)

 

 

 

Vidste du, at der også findes et tilbud til børn i alderen 0-6 år?

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlige læsefærdigheder.

Besøg Sprogsporet