Menu

Læs selv Bogbanko

Læs selv Bogbanko er en let og sjov måde at præsentere børnene i skolen eller biblioteket, for bøger, de selv kan læse. De udvalgte bøger er forskellige ift. niveau og indhold, så alle børn kan være med. Bagefter er det en en fordel at finde bøgerne fra Læs selv Bogbanko frem, så børnene kan gå på opdagelse og få sat fut i læselysten, når gnisten er blevet tændt. Bøgerne, der præsenteres i Læs selv Bogbanko henvender sig primært til 2. og 3. klasser.

Aldersgruppe:
0-3. klasse

Deltagere:
Max 30 børn pr. spil

Varighed:
45 min.

Sådan gør I

Alle børn skal have en bankospilleplade og en blyant. Værten trækker et billedkort, viser forsiden frem og læser teksten højt fra kortets bagside. Børnene sætter kryds på bankospillepladen med blyanten, hvis de har forsiden på pladen. Børnene opfordres til at råbe BANKO! når de har vundet. Der spilles til alle børn har pladen fuld og alle får derfor en præmie.

Forberedelse

Indkøb eller find præmier fx snacks, klistermærker, børnetattoos, hoppebolde, badges, klinikgaver/tandlægeting (kan købes billigt), gratis småting fra Anders And blade eller andre tidsskrifter, bøger.

  • Print og evt. laminer A3 billedkort med bogforsider. Der er i alt 28 billedkort.
  • Print bankospilleplader. I det tilsendte materiale er der 30 bankospilleplader. Men på Læsesporet.dk kan downloades og printes op til 50 stk.
  • Find blyanter – en til hvert barn.
  • Find bøgerne fra Læs selv Bogbanko samt fx andre bøger i de nævnte serier og læg på et "tag-selv-bord"

Sådan gør du

Alle børn skal have en bankospilleplade og en blyant. Værten trækker et billedkort, viser forsiden frem og læser teksten højt fra kortets bagside. Børnene sætter kryds på bankospillepladen med blyanten, hvis de har forsiden på pladen. Børnene opfordres til at råbe BANKO! når de har vundet. Der spilles til alle børn har pladen fuld og alle får derfor en præmie.

1. Uddel bankospilleplader og blyanter til alle børn.

2. Fortæl om spillereglerne:
Børnene sætter kryds på bankopladen med blyanten, hvis de har forsiden på pladen.
Børnene opfordres til at råbe BANKO! når de får fuld plade.
Der spilles til alle børn har pladen fuld og alle får derfor en præmie.
De første to børn der får banko, bliver ”præmieuddelere” og sørger for at uddele præmier til alle efterhånden som de bliver færdige. Alle børnene bliver siddende selvom man har fået banko.

3. Værten/læreren trækker et billedkort, viser forsiden frem og læser teksten højt fra kortets bagside. På nogle kort er der korte spørgsmål, der kan stilles til besvarelse på klassen.

4. Børnene sætter kryds på bankospillepladen med blyanten, hvis de har forsiden på pladen.

5. Børnene råber BANKO! når de får fuld plade.

6. De første to børn der får banko, bliver ”præmieuddelere” og sørger for at uddele præmier til alle efterhånden som de får Banko.

Afrunding

  • Snak med børnene om deres oplevelse med Læs selv Bogbanko og om de har fået inspiration til læsning.
  • Opfordr gerne børnene til at tage deres bankospilleplade med hjem, så de kan vise og tale med deres forældre om de forskellige bøger de har hørt om til børnebogsbingo.
  • Lad børnene gå på opdagelse i og evt. låne bøgerne fra Læs selv Bogbanko, der er fundet frem.

Det skal I bruge

Alfabetisk liste over bøger til Læs selv Bogbanko


Download Word-dokument

Forsidekort


Download PDF

Bankospilleplader


Download PDF

Måske er du også interesseret i...

Arrangement Litterære temadage: Alfons Åberg og Harry Potter: Inviter børnefamilierne til en hel dag i Alfons Åbergs eller Harry Potters tegn! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Børnefamilier Varighed: 1 dag Forløb Stedsspecifik højtlæsning: Der sker noget interessant, når litteraturen læses højt på steder, der stemningsmæssigt bidrager til fortællingen. Med stedsspecifik højtlæsning bliver læsningen en fælles oplevelse! Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Skoleklasser Varighed: 45 min. Viden om Børneinddragelse i biblioteket: Hvad siger børnene? : Se med, når børneperspektivet er i fokus og få inspiration og ideer til dit næste arrangement, aktivitet eller projekt Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Bibliotekarer