Menu

Read Hour - aktiviteter for de 0-6-årige

Lad os sammen fejre FN's Internationale Læsedag og Read Hour! På biblioteket, i dagplejen, i vuggestuen, i børnehaven. Og derhjemme. Få inspiration til at give læseglæden vinger med Børste, Fold bogen ud og Billedbogsbingo!

Aldersgruppe:
0-3 år, 3-6 år

Se, lyt, læs og leg med Børste og hans venner!

Om I inviterer én eller flere vuggestuegrupper, dagplejere eller børnehaver på besøg på biblioteket om formiddagen og/eller det er småbørnsfamilierne, der inviteres om eftermiddagen, er op til jer!

DR har produceret en kort film (knap 6 minutter) af en højtlæsning af bogen Børste finder en hat. I filmen læses bogen højt for Trumle, som er på besøg på et bibliotek. På bibliotekerne kan vi vise højtlæsningen på skærm på FN's Internationale Læsedag den 8. september. Stor eller lille skærm alt afhængig af, hvad I har tilgængeligt og hvor mange børn, I får på besøg.

Link til film: https://www.dr.dk/drtv/se/trumle-paa-tur_-hoejtlaesning-paa-biblioteket_407866

Filmen er også tilgængelig på DR, så I kan evt. opfordre familier med mindre børn til at se filmen derhjemme også.

Her følger ideer til, hvad I kan gribe fat i efter I sammen har set højtlæsningen af Børste finder en hat. Planlæg gerne 15-20 minutters leg.

Byg en Børstebane

  • Find alt hvad I har af balancebomme, trædesten, kegler, tov/snor/sjippetov til at gå på line på, skamler (til at kravle under) stole (til at kravle over), hulahopringe til at træde ind i og ud af, risposer til at tage på hovedet (som Børste tager en sut på hovedet)

Flyv som Rut

  • Uglen Rut øver sig i at flyve. Sæt jer på hug, bask med armene som om I flyver, hop op i luften og lad som om I prutter. Lige som Rut

Min, min, min

  • Syng sangen Min, min, min og lav fagter til

Børstebamse/pindsvinebamse

  • Har I en Børste-bamse eller en anden pindsvinebamse på biblioteket? Så er det nu, den skal findes frem! Lad bamsen lege med.

Rød, blå, grøn, gul!

  • Print maleark og find farverne frem og farv Børste, Trumle, Orm og alle de andre venner!

Lav en udstilling

  • Måske laver I en udstilling med de Børstebøger, I har på biblioteket - og måske med nogle af de andre bøger til de yngste fra DR's univers? Eller med bøger, der som Børste finder en hat, handler om følelser. Og om at ville beholde noget for sig selv!

Print et diplom

  • Skriv barnets navn på diplomet, og giv det med barnet hjem efter I har set, lyttet, læst og leget med Børste og hans venner.

Tag et billede og send det til læsesporet@aalborg.dk

  • Tag meget gerne et enkelt billede eller to og send det til os! Billederne skal være uden børn og voksnes ansigter. Se om I kan fange den stemning, I har bygget op omkring Børste på biblioteket
BørsteHent og print det du skal bruge til Se, lyt, læs og leg med Børste og hans venner 

Klip-selv-Børsteflag. Sæt gerne 'flaget' på blomsterpind eller lignende og lad børn og voksne vifte med flagene under fejringen af læsedagen

Giv børn og deres voksne ét bogmærke med hjem med en hilsen fra Børste og biblioteket

Fold bogen ud
Vi folder bøger fra LæseLeg ud på biblioteket

Billedbogsbingo
Familierettet billedbogsbingoplade til de mindre børn