Menu

Rim-leg

At lege med sproget er sjovt for både store og små. Rim og remser kan være en god anledning til at hygge sig sammen - både hjemme i sofaen, og når I venter på bussen eller står i kø. Samtidig styrker det barnets sprog og giver et solidt grundlag for senere at lære at læse og stave. For når Bennys bukser brænder og Peter Anker banker, bliver man nemlig opmærksom på de lyde, som sproget er bygget af.

Aldersgruppe:
0-3 år, 3-6 år

Deltagere:
Alle

Varighed:
30 min.

Sådan gør I

Print og leg

Under punktet 'Det skal I bruge' finder I forskellige printark. Bl.a. en nip-napper med rim-par. Print og fold arket hjørner mod midte på begge sider (start med blank side). Stik fingrene i de fire åbninger og "flex" et par gange med nip-napperen, hvorefter du beder barnet vælge et motiv. Leg med ordet og gæt motivet under flappen.

Brug gerne nogle af de mange herlige bøger med rim her på siden til at "varme op" - eller tag et kig på disse forfattersider:

Forsiden på marianneibenhansen.dkMarianne Iben Hansen elsker rim, rytme og bevægelse og er forfatter til mange rimede/rappede billedbøger.
På hjemmesiden marianneibenhansen.dk kan I for eksempel prøve at rime til hendes rap-beats.
Forsiden på lottesalling.dkLotte Salling er forfatter, foredragsholder og psykomotorisk terapeut med 25 års projekt- & undervisningserfaring. På sin hjemmeside lottesalling.dk har hun samlet rim og anden inspiration til at lege med sproget – også masser af indhold til at downloade.

Det skal I bruge

Nipnapper med rim-par

Print og fold nip-napperen som beskrevet ovenfor for at gætte, hvilke rim-par der gemmer sig under flapperne.
Download PDF

Planlægningsark til Julen rundt i rim

Hvis I vil bruge Lotte Sallings bog som kalenderbog i december, kan I printe et planlægningsark.
Download PDF

Nappe-krabbe

Hent en folder med en nappe-krabbe, som I kan klippe ud og lege med.
Download PDF

Lån på biblioteket

Hvem er jeg? Buller - rim og remser ABC Kom nu, Sille Ælle bælle, mig fortælle Mumi, Mymlen og lille My Min mormors gebis Fikkedik & Falderina Funkelgnister Børnerim Se, jeg vipper! Leg med sproglyde Fra påskeæg til juleskæg Julen rundt i rim

Lån på eReolen

Hvem skal trøste Knytten? Mumi, Mymlen og lille My Gud, Thor og oldemor Musen siger muh Axels fødselsdag En bi på ski og andre børnerim Grøflen Axel elsker biler Krible krable rim for de små Dyr som ingen andre har set ABC

Måske er du også interesseret i...

Arrangement Sprogstunder: Inspiration til sprogaktiviteter for de mindste i børnebiblioteket Alder: 0-3 år, 3-6 år Deltagere: Cirka 5 børn Varighed: 30 min. Forløb Bogbus til betjening af dagplejere: Det mobile bibliotek er en måde at give et bibliotekstilbud til alle - også de dagplejere, som bor langt væk fra en biblioteksfilial. Der kan både være tale om en egentlig bus, eller det kan være en mindre bil pakket med materialer. Alder: 0-3 år Deltagere: Ca. 3 dagplejere m. børn pr. gang Varighed: 1½ time Forløb Sprogstart 1-3 år: Her finder du sproglege, fokusord og billedbogssnakke til de forskellige billedbøger, der er med i Sprogstart 1-3 år Alder: 0-3 år