Menu

UGE17 2024 – Borgernes Verdensmålsuge

Find her inspiration til hvordan I som bibliotek kan bruge litteraturen ind i jeres lokale markering af uge 17, hvor FN's 17 verdensmål markeres på biblioteker landet over. UGE17 er en landsdækkende temauge for landets borgere med fokus på FN’s 17 verdensmål. Den tager afsæt i en national og fælles kampagne, der - bl.a. med bibliotekerne som lokale fremdriftsparter og samlepunkter - skaber aktiviteter og handling sammen med borgerne og lokale bæredygtighedsinitiativer.

Aldersgruppe:
0-3 år, 3-6 år, 0-3. klasse, 4-6. klasse, 7-9. klasse, Voksne

Deltagere:
Alle bibliotekets brugere

For målgruppen 0-6 år

Måske vil I invitere lokale dagtilbud til et forløb hos jer, måske vil I inspirere med spændende bogtitler - eller hvad med en bæredygtighedsbingo? Find masser af inspiration til at lave aktiviteter med de mindre børn omkring verdensmålene.

Bæredygtighed - kom i mål sammen
Særligt i uge 17 arbejder bibliotekerne med verdensmålene, men året rundt er der masser af muligheder for at biblioteker og dagtilbud kan samarbejde omkring bæredygtighed i børnehøjde

For målgruppen 6-16 år

Det Mangfoldige Børnebibliotek
Nyt depot fra 2024 er landet med ungdomsbøger! Spejle, vinduer og glasskydedøre...

For målgruppen 16+

Sæt gang i fællesskaberne under UGE17 med Guidet Fælleslæsning. Guidet fælleslæsning kombinerer højtlæsning, samtale og samvær, hvor en læseguide faciliterer en samtale med en gruppe af mennesker for at udforske, hvad litteraturen vækker i os. Guidet fælleslæsning er en oplagt aktivitet til mindre grupper eller som en del af andre aktiviteter under UGE17.

Guidet fælleslæsning
Alt om Guidet fælleslæsning på bibliotekerne

Mangler du inspiration til en velegnet tekst? I tekstarkivet finder du et væld af afprøvede tekster - prøv at trykke rundt i de forskellige emneord og find tekster om fx natur, etik, køn, samfund mm.

Foto af en hånd, der tager en bog ned fra en hyldeTekstarkivet til Guidet fælleslæsning
Find og del tekster til Guidet fælleslæsning inddelt efter type, kompleksitet og målgruppe

Yderligere info og materialer

Se meget mere på Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside - Uge 17 | DB2030, hvor du kan finde oversigter over aktiviteter man selv kan afholde, liste over samarbejdspartnere og forskelligt PR materiale, herunder logoer m.m.

UGE17 - BORGERNES VERDENSMÅLSUGE