Menu

ABC-værksted

Find her tips og inspiration til, hvordan et ABC-værksted kan skabes.

Aldersgruppe:
3-6 år

Antal:
Op til 25 børn

Kendskabet til ”de tre alfabeter” - dvs. bogstavernes form, lyd og navn - er sammen med ordforråd og fortrolighed med skriftsprogskoncepter vigtige forudsætninger for udviklingen af læse- og skrivefærdigheder.

Det betyder ikke, at børnehavebørn skal terpe bogstaver. Derimod er det vigtigt at stimulere nysgerrigheden efter skriftens muligheder og mysterier. At give børnene mulighed for at udforske skriftsproget med udgangspunkt i deres egen sanselige tilgang til verden.

Derfor har Favrskov Bibliotekerne udviklet deres eget ABC-værksted, som kan besøges og benyttes en måneds tid hvert år. Her kommer både dagtilbud og familier og fordyber sig i aktiviteterne - børn helt ned til 1½ år ses lege koncentreret i værkstedet.

Værkstedet består af puslespil, ABC-gulvtæpper, maleark og bogstaver i alle mulige afskygninger og materialer.

Biblioteket tilbyder også ABC-forløb til kommunens børnehaver/førskolebørn og 0. klasser. Et sådant forløb har ca. en times varighed og afvikles af en børnebibliotekar.

Find her tips og inspiration til, hvordan et ABC-værksted kan skabes.

ABC_vaerksted (PDF - idékatalog)

Boganmeldelser for de mindste (PDF - skabelon)

Se også temaet Knæk læsekoden sammen:

Knæk læsekoden sammen
Ideer til at lege med alfabetet og tips til den første læsning

Mere end ABC Fysiske sprogmiljøer Grib skriften! - i dagtilbuddets børnefællesskaber Biliteracy i børnehaven Tidlig skrift i Æblehaven