Menu

Lad terningerne afgøre hvad I skal læse

Bookopoly. Spillet, hvor antallet af øjne på terningerne fortæller jer, hvad I skal læse hjemme hos jer!

Aldersgruppe:
4-6. klasse, 7-9. klasse

Deltagere:
Børn og voksne

Varighed:
Flere dage

Sådan gør I

Spillepladen er printet, I har to terninger og et antal spillebrikker klar, og der er masser af forskellige bøger, aviser og andre tekster på reolen. Det er tid til det første kast med terningerne! Flyt spillebrikkerne rundt på pladen og læs det, feltet fortæller jer. Lander én af jer på feltet Fantasy, så er det frem med en fantasybog! I kan også lande på Læs en avis, Læs højt for en ven og mange andre felter.

Med Bookopoly kan I udfordre hinanden på tekster, I ikke normalt ville læse - eller måder at læse på, I ikke plejer at vælge. Det kan være ebøger, lydbøger eller en podcast om bøger. Måske vælger I at læse uddrag af forskellige bøger, fremfor at læse hele bøger.

Det skal I bruge

Bookopoly
Spilleplade med regler
Download PDF

Spillepladen er udviklet af børn i Aalborg Bibliotekernes bogklub.

Andre læselege I også kan prøve

Arrangement Få svaret på hvorfor du skal holde booktalks for lærere: Sats på de voksne, når du vil styrke børns læselyst. Alder: 4-6. klasse Deltagere: Lærere Varighed: 1 time Leg med litteratur BOGglad: Gør børn i SFO’er og fritidsklubber glade for bøger. Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Børn i SFO'er og fritidsklubber Varighed: 45 min. Leg med litteratur Skriv titlen på din yndlingsbog med lukkede øjne: Med Læsespillet kan du udfordre familien med sjove bogudfordringer. Alder: 4-6. klasse Deltagere: Fra 2 - 6 spillere Varighed: 30 min.