Menu

Nyhedsbrev: Maj 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Sprogfitness

Det skal være sjovt at lære sprog! Og sjovt bliver det fredag den 3. maj 2024, som er årets Sprogfitnessdag. Her inviterer en lang række biblioteker børnehaver og indskolingsklasser til en dag fyldt med sprog, leg og sjov. I kan også lave Sprogfitness hjemme hos jer: Hvor som helst og når som helst! På læsesporet.dk finder I nemlig en række Sprogfitnesslege, som I nemt kan bruge hjemme i haven, i stuen eller på legepladsen sammen med fx nabofamilien eller måske til en børnefødselsdag? Træn fx sprogmusklerne med legene Kast et ord og Historiepuslespillet. Du finder legene her:

Sprogfitness derhjemme
Sprog er noget, vi leger! Sprogfitness er sjove og lærerige sproglege, som styrker børns glæde ved sprog, læsning og læring samtidig med, at børnene får bevæget sig.

Brandvarme anbefalinger!

Breaking: Læsetvang er lort! I marts måned satte mange biblioteker spot på kampagnen Breaking: Læsetvang er lort! I kampagnen var fokus på, at børn selv vil have lov til at bestemme, hvad de vil læse! I forbindelse med kampagnen har børn anbefalet bøger til hinanden ved at sætte klistermærker på de bøger, som de faktisk synes er gode og derefter udstille dem på bibliotekerne. Nedenfor finder I et lille udpluk af børnenes brandvarme anbefalinger.

HeksedronningenDetektivklubben - en hemmelig gangJude BellinghamEn lille hvid løgnDatter af dybetAmulet - byen bag skyerneHybenhjerterHeartstopper. Bog 2Elementkrigen

Reoler med udstillede bøger

Udstilling af børnenes anbefalinger på Aalborg Bibliotekerne

Bøger på udstilling

Udstilling af børnenes anbefalinger på Frederikssund Bibliotek.