Menu

Nyhedsbrev: Juni 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Sommeren er over os!

Sommerperioden er nu i gang for børn og voksne i dagtilbud. Så er det dejligt med nogle sommerlige bøger, som I måske kan læse udenfor på et tæppe et skyggefuldt sted.

Sommerlæsning

Sommerlige bøger for børn i alderen 0-3 år

Sommer Plet tager på ferie Se havet På stranden Frode & Frida siger undskyld Tittebøh - sol

Sommerlige bøger for børn i alderen 3-6 år

Gurli Gris på stranden Alle mulige ord om sommeren Vitello rejser på charterferie Bluey - stranden Krageøen - Pelle finder en ønskesten Bare numser på stranden

I kan også lytte til bøger eller låne e-bøger på eReolen – se mere om mulighederne ved at følge linket her: BørnehaveReolen.

Læsedysten

Læsedysten er som udgangspunkt for familier og lidt ældre børn. Der er udfordringer for hele familien både i forhold til hvad de skal læse, men også hvordan de skal læse. Men hvad med at I laver jeres helt egne udfordringer, som I kan prøve at gennemføre i juli ved at skrive dem ind i arket, som I finder via linket her?

Forslag til jeres egne udfordringer:

  • Få læst højt, mens I har fødderne i vand
  • Læs en bog om en kat
  • Hør en historie, mens I spiser mad
  • Hør en historie på rim
  • Find den tykkeste bog I har
  • Læs udenfor
  • Byg en hule til at læse i

Måske kan I konkurrere mod en af de andre stuer/dagplejere? Endda sætte en lille præmie på spil?

Gå på opdagelse på legepladsen, i parken eller skoven

Vejret og antallet af børn kan variere hen over sommerferien, men der er altid masser af sprog i at gå på opdagelse udenfor og tale om det, I ser. Regner det, kan I tage på sneglesafari og se på farver og mønstre.

Hvis I finder myrer, kan I måske lave jeres egen myretue eller finde andre aktiviteter med myrer ved at følge linket her til Grønne Spirer.

I kan også plukke blomster, som I kan presse og efter et par dage lime på pap/papir til flotte billeder, der kan udstilles. Find vejledning ved at følge linket her til Grønne Spirer.

Grønne Spirer har også forslag til sproglege med kriblekrabledyr - følg dette link.

Hvad finder vi udenfor?

Lær at kende 25 strandfund Mine første blomster og spiselige planter Krible-krable-dyr du kan finde - Krible-krable-dyr Myrernes rekordbog I min have