Menu

Læsning i sommerferien: Sommerbogen

Vi ved alle, hvor vigtigt det er, at børn får læst i sommerferien. Med Sommerbogen er sjove læse-udfordringer og de tre hovedpræmier, hvor man får lov at gå amok i en boghandel på 5 minutter, med til at sætte fut i læseglæden!

Aldersgruppe:
1-3. klasse, 4-6. klasse, 7-9. klasse

Deltagere:
Børn i hele landet

Varighed:
Flere måneder

Sådan gør I

Undersøg om jeres lokale bibliotek er med i Sommerbogen og hent et udfordringsark – så er I i gang!

For at deltage i konkurrencen skal børnene læse og anmelde 3 bøger og løse mindst 10 af udfordringerne. Udfordringsarket kan også printes her fra siden.

Besøg gerne jeres lokale bibliotek og lån bøger, som I kan anmelde og bruge, når der skal løses udfordringer. I kan også bruge eReolenGo, hvis I hellere vil læse e-bøger eller høre lydbøger.

Hæng udfordringsarket et synligt sted og kryds af, efterhånden som I løser udfordringerne. Hjælp gerne børnene på vej ved hver dag at skabe gode stunder med ro og tid til læsning.

Mange biblioteker har også andre præmier – tjek det ud på jeres lokale bibliotek.

Det skal I bruge

Udfordringsark
Sommeren 2022
Download PDF
Interaktivt udfordringsark
Sommeren 2022
Download PDF

De danske børnebiblioteker logo

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur Læser dit barn kun, fordi de voksne siger, man skal?: Tag Læsesejhedstesten og find ud af hvor læseseje I er. Alder: 4-6. klasse Deltagere: Et eller flere børn Varighed: 15 min. Leg med litteratur Fang bogens stemning i en firkant!: Med Book-bento arbejder børn kreativt og visuelt med at iscenesætte bogens stemning. Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Deltagere: Børn og unge Varighed: 1 time Leg med litteratur Nye, lækre bøger direkte ind i klasselokalet: BIBHITS! Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Deltagere: Skoleklasser Varighed: En måned