Menu

Litterære temadage: Alfons Åberg og Harry Potter

Her finder du tips og idéer til hvordan man med børnekulturelle aktiviteter kan planlægge litterære temadage og arbejde systematisk med at formidle børnelitteraturen og læselysten.

Aldersgruppe:
0-3. klasse, 4-6. klasse

Deltagere:
Børnefamilier

Varighed:
1 dag

Sådan gør I

Ved at afvikle børnekulturelle aktiviteter fx teaterforestillinger, musikarrangementer, krea-aktiviteter, udstillinger, højtlæsning og quizzer med udgangspunkt i bestemte børnelitterære temaer og universer, kan man åbne børnelitteraturen op på en mangfoldighed af måder og pirre børnenes nysgerrighed og læseglæde. Børnelitteraturen bliver på den måde ikke blot noget, man kan læse i og lytte til, men noget der appellerer til flere sanser, børns egen deltagelse og fællesskab.

Alfons Åberg

Her kan du hente inspiraiton til en litterær temadag med Alfons Åberg som omdrejningspunkt. Her fabrikeres, der både bogmærker med Alfons Åberg, der ses Alfons Åberg film og spises popcorn, der ses Alfons Åberg teaterforestilling, og der læses højt af Alfons Åberg bøger, samt laves udstilling med alt det materiale, som biblioteket har med Alfons Åberg.

Harry Potter

Få også inspiration til en temadag med Harry Potter som omdrejningspunkt. Her fabrikeres der både Harry Potter-tryllestave, der dystes i en Harry Potter-quiz, der opleves Harry Podcast, og der laves Harry Potter totalteater, samt udstilling med alt det materiale, som biblioteket har med Harry Potter.

Det skal I bruge

Fødselsdagsfest, Alfons Åberg!

Se film med Alfons Åberg på filmstriben.dk
Åbn webside

Vejledning: Harry Potter-temadag

Sådan arrangerer du en Harry Potter-dag
Download Word-dokument

Harry Pottcast

Lyt til podcasten på eReolen Go
Lån elydbog

Vejledning: Alfons Åberg-temadag

Sådan arrangerer du en Alfons Åberg-dag
Download Word-dokument

Vi laver ikke bare perleplader i vildskab for at børnene kan lave noget kreativt på børnebiblioteket – vi laver kun noget børnekulturelt, der giver mening i forhold til at præsentere bøgerne, fortællingerne, læselysten – og magien i den gode historie.

- Rikke Kamedula Skovsbo, børnekulturkonsulent, Viborg Bibliotekerne

Udviklet af Viborg Bibliotekerne

Måske er du også interesseret i...

Viden om Ordblinde: Tips om læsning med ordblindhed Alder: Alle Deltagere: Ordblinde voksne, forældre til ordblinde børn og professionelle der arbejder med ordblinde Kampagne Sommerbogen: Læs og vind i børnenes sommerferie! Alder: Skolebørn Deltagere: Børn og unge i hele landet Varighed: Flere måneder Forløb Læsefamilier: Få en pose fuld af læseiver, samvær, hygge, spil og kreativitet med hjem Alder: 4-6. klasse, 7-9. klasse Deltagere: Børnefamilier med et barn på 10+ Varighed: En måned