Menu

Nyhedsbrev: Februar 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Vejret har budt på masser af regn og sne den seneste tid. Derfor får I denne februar måned ideer til både udendørs aktiviteter og hyggelig læsning inden døre.

Troldejagt

Skal I sammen ud at nyde naturen, kan I vælge at gøre det med en virtuel troldefortælling med Thomas Dambo.

Thomas Dambo er en kunstner, som laver kæmpetrolde i genbrugstræ. De bliver stillet ud i naturen til at finde, hvor man mindst venter det. Han har mere end 100 trolde rundtom i verden.

Til en del af troldene er der en virtuel fortælling med troldejagten. Det er en slags troldeskattejagt, hvor man til sidst møder en kæmpe trold.

Hvis I fx vil lede efter Stærke Storm i Silkeborg, kan du zoome ind på hjemmesiden trollmap.com og se, hvor I starter. Den fortæller dig, hvor mange kilometer og stop, der er på vejen hen til trolden. Ved hver post skal I finde en bronzeplade, indtaste nogle tal på kortet og den fører jer videre. Når I har fundet en post, kommer der også en lille fortælling om trolden, du er ved at finde. Disse fortællinger er også blevet samlet til en oplæsningsbog: Den kæmpestore troldefest.

Den kæmpestore troldefolkefest

Ny podcast - Bog rimer på sprog

Hvordan får I en skøn læseoplevelse med jeres børn? Det giver sprogforsker Torkil Østerbye og børnebibliotekar Rikke Østergaard Hansen nogle bud på i en lille podcastserie skabt i samarbejde mellem Bibliotekernes Sprogspor og VIA UC.

Bog rimer på sprog hentes på sprogsporet.dk, eller hvor du plejer at finde dine podcasts. De tre episoder handler om rim og remser, at fange barnets interesse og bøger til forældre med læseudfordringer. Podcastserien er primært henvendt til jer dagtilbudspersonale og til forældre. Se mere her:

Podcast: Bog rimer på sprog
Podcastserie om små børns sprog og bøger

Læseforslag

For børn i alderen 0-3 år

Hovsa, Bobo Børste vil ikke ha' bukser på Anton om vinteren Find den! Sild og Fritte bygger en snemand

For børn i alderen 3-6 år

Hvad gemmer sig under sneen? Sne? Den megafrosne magiske skov Robbie Ræv og vennerne - klar til vinter Vintervenner