Menu

Nyhedsbrev: April 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

Borgernes UGE17 for alle

Mange biblioteker landet over har gennem årene bakket op omkring FN’s 17 Verdensmål. Kampagnen Borgernes UGE17 – tidligere kendt som Bibliotekernes UGE17 - løber igen i år af stablen i april. Fra Sprog- og Læsesporets side vil vi gerne støtte op om de mange gode initiativer med inspiration til både læsning og aktiviteter med udgangspunkt i litteraturen. Derfor har vi her på siden samlet en masse ideer til jer. Se også Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside - Uge 17 | DB2030.

UGE17 2024 – Borgernes Verdensmålsuge
Hvordan støtter vi som biblioteker litterært op omkring UGE17?

Snart tid til Sprogfitness for de små

Kridt skoene og gør klar med forberedelserne til Sprogfitness der i år løber af stablen fredag d. 3. maj.
Som altid inviteres skolegrupperne i daginstitutionerne, 0. klasserne og indskolingsklasserne til en årlig sprogfitnessdag med folkebiblioteket som bindeled mellem skoler og daginstitutioner.
Hvert år udvælger og udvikler Aalborg Bibliotekerne i samarbejde med UCN, læreruddannelsen Aalborg, lege til Sprogfitnessdagen. Sprogfitness
Sprog er noget, vi leger! D. 3. maj 2024 går det løs til Sprogfitness igen!

Læsesporet 6-16 år

Sommerbogen 2024 - tips og tricks

Læs opsamlingen fra Læsesporets morgenmøde om årets sommerbogskampagne, og få gode ideer til, hvordan biblioteket kan afholde events for skoleklasser med fokuseret litteraturformidling som optakt til børnenes sommerferielæsning.
HUSK! 22. april er deadline for bestilling af bogpræmier mv. Få succes med Sommerbogen – tips og tricks til biblioteket
Læs om hvordan andre biblioteker har fået success med Sommerbogen.

Sommercamp

Husk at tilmelde dig Læsesporets morgenmøde om sommercamps d. 10. april. Har du erfaringer med at afholde sommercamp for børn og unge? Eller skal du have din debut i sommeren 2024? Mød op og lad dig inspirere! Tilmelding på centralbibliotek.dk: online-morgenmøde sommercamp

Nyt fra Lærfest 2024

For første gang havde Bibliotekernes Læsespor en stand på Lærfest, som i år blev afholdt i Bella Centret. Den blå og gule stand var velbesøgt af både folkeskolelærere, PLC-medarbejder, voksenundervisere, speciallærere, hjemmeundervisere og forlag, og der blev uddelt masser af net med flyers, konkrete materialer fra læsesporet.dk, og en opfordring om at tilmelde sig nyhedsbrevet.

Vi ses på Lærfest 2025 i Aarhus!

Anne Grønhøj Krebs på Læsesporets stand