Hop til hovedindhold

Forside

Forside » Til fagprofessionelle » Plug'n play løsninger til læselyst i skolen »

Sammen om Skolestart

Sammen om Skolestart er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og udviklet i et samarbejde mellem Bibliotekernes Sprogspor og Dansklærerforeningen.

Sammen om Skolestart består af en personlig bog, et online mødested og inspirationsrum med forløb baseret på i alt 4 værker og en værktøjskasse med aktiviteter til brug for biblioteker og andre med udgangspunkt i et årshjul.

Læsefidusens ABC 

Læsefidusens ABC kan støtte barnet på overgangsrejsen fra børnehavebarn til skolebarn, fordi bogen kan vokse i takt med barnets udvikling af skriftsprog via tegne- og skriveleg. Barnets skribletegninger er en tilgang til at forstå verden og sig selv. De to figurer, Læsefidusen og Lillefidusen, inviterer til samtaler om fokusord og fortællinger, der kan skabe sammenhæng, tryghed og nysgerrighed i forhold til skolestart. Bogen kan ses her: Dansklærerforeningen - Læsefidusens ABC 

Læsefidusens Årshjul

Læsefidusens Årshjuler med til at skabe fællesskab ved at sætte fokus på begreber som ”Tid”, ” Stor og lille” og ”Yndlingsbøger”. Årshjulaktiviteterne kan give barnet lyst til at lege og eksperimentere med bogstaver, tal, ord og fortællinger sammen med sine voksne. Aktiviteterne kan anvendes overalt – året rundt.

Læsefidusens Favoritter

Læsefidusens Favoritter er fire værker, hvortil der er udarbejdet forløb til brug for både hjem, børnehave og børnehaveklasse, så barnet oplever genkendelse og mestring. En klassisk fortælling, et moderne klyngeværk, en fagbilledbog og en spil-app, som med adventure-elementer foregår i et musikalsk univers.

 

Alt kan tilgås via konceptets hjemmeside, hvor man også kan oprette sig og finde lokale samarbejdspartnere, samt printe et personligt diplom til sin børnegruppe. Alt online materiale er gratis, mens bogen kan købes med rabat via folkebiblioteket.

Se mere på sprogsporet.dk Sammen om skolestart

logo sammen om skolestart

Vidste du, at der også findes et tilbud til børn i alderen 0-6 år?

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlige læsefærdigheder.

Besøg Sprogsporet