Menu

Sammen om Skolestart

Sammen om Skolestart består af en personlig bog, et online mødested og inspirationsrum med forløb baseret på i alt 4 værker og en værktøjskasse med aktiviteter til brug for biblioteker, skoler og forældre med udgangspunkt i et årshjul.

Aldersgruppe:
0-3. klasse

Deltagere:
Bibliotekarer, lærere og pædagoger

Varighed:
Flere uger

Sådan gør I

Læsefidusens ABC

Læsefidusens ABC kan støtte barnet på overgangsrejsen fra børnehavebarn til skolebarn, fordi bogen kan vokse i takt med barnets udvikling af skriftsprog via tegne- og skriveleg. Barnets skribletegninger er en tilgang til at forstå verden og sig selv. De to figurer, Læsefidusen og Lillefidusen, inviterer til samtaler om fokusord og fortællinger, der kan skabe sammenhæng, tryghed og nysgerrighed i forhold til skolestart. Bogen kan findes på Sammen om Skolestarts hjemmeside.

Læsefidusens Årshjul

Læsefidusens Årshjuler med til at skabe fællesskab ved at sætte fokus på begreber som ”Tid”, ” Stor og lille” og ”Yndlingsbøger”. Årshjulaktiviteterne kan give barnet lyst til at lege og eksperimentere med bogstaver, tal, ord og fortællinger sammen med sine voksne. Aktiviteterne kan anvendes overalt – året rundt.

Læsefidusens Favoritter

Læsefidusens Favoritter er fire værker, hvortil der er udarbejdet forløb til brug for både hjem, børnehave og børnehaveklasse, så barnet oplever genkendelse og mestring. En klassisk fortælling, et moderne klyngeværk, en fagbilledbog og en spil-app, som med adventure-elementer foregår i et musikalsk univers.

Alt kan tilgås via Sammen om Skolestarts hjemmeside, hvor man også kan oprette sig og finde lokale samarbejdspartnere, samt printe et personligt diplom til sin børnegruppe. Alt online materiale er gratis, mens bogen kan købes med rabat via folkebiblioteket.

Det skal I bruge

Sammen om Skolestart
Frit tilgængeligt skolestartsmateriale lige til at bruge
Åbn webside

Sammen om Skolestart er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og udviklet i et samarbejde mellem Bibliotekernes Sprogspor og Dansklærerforeningen.

Andre læselege I også kan prøve

Leg med litteratur BOGglad: Gør børn i SFO’er og fritidsklubber glade for bøger. Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Børn i SFO'er og fritidsklubber Varighed: 45 min. Leg med litteratur Brug bogen Drillepind i undervisningen: Tal om vendinger og leg med karaktererne fra Drillepinduniverset Alder: 0-3. klasse, 4-6. klasse Deltagere: Skoleklasser Varighed: 1 time Arrangement Pak en feriebogpose fyldt med solskin og læseoplevelser : Ugleposen - et ferietilbud. Alder: Skolebørn Deltagere: Børnefamilier Varighed: En uge