Menu

Nyhedsbrev: November 2023

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Varm op til de lokale runder af Smart Parat Svar

Underviser du i 6. klasse, kan I sammen blive udfordret på jeres viden om bøger, film og genre med de fedeste Kahoots.

I december løber de regionale runder af Smart Parat Svar af stablen. I kan varme klassen op med at udfordre jeres viden om bøger, film og genrer med de fedeste Kahoots

Smart Parat Svar-quizzen er et samarbejde med alle landets børnebiblioteker. Smart Parat Svars vision er at motivere børn til at læse og skaffe sig viden i dysten om at blive Danmarks klogeste 6. klasse.

Smart Parat Svar er en landsdækkende konkurrence, hvor 6. klasser dyster i skøn- og faglitteratur, paratviden og meget mere.

Her finder I fire gode Kahoots fra tidligere års Smart Parat Svar med udgangspunkt i bogserier og fantastiske universer.

Quiz om Disney, Percy Jackson eller Harry Potter
Populære quizzer for hele familien.

Børn i centrum for litteraturformidling

Børn i centrum for ... I Bogpanelets rapport fra 2022 kan I læse om voksnes og institutioners roller i litteraturformidlingen, og hvordan disse roller er i forandring.
Læs fx artiklen af Mette Rabæk fra Aarhus Bibliotekerne om, at voksne har en blind vinkel i forhold til litteraturformidlingen til børn. 

Kalenderbøger/julebøger

Er I allerede nu ved at glæde jer til december måned og julehyggen? Her finder I 6 gode kalenderbøger, som kan læses højt i klassen

Jul i den magiske luftballon Den skæve jul Julemissionen

Snesøsteren Nisserne Julestjerner